Druhý pandemický Deň sv. Juraja je za rohom. Ako ho budeme oslavovať?

1639
Koláž dobrých skutkov z celého Slovenska. Takto v roku 2020 oslávili slovenské skautky a skauti Deň sv. Juraja a v rovnakom duchu plánujú aj tento rok.

Deň so skautskou šatkou ani tento rok nebudú sprevádzať početné stretnutia na námestiach. Oslavovať skautský sviatok budeme opäť v kruhu najbližších. Využime túto príležitosť a skrášlime im deň, ako sa na skautov patrí. 

24. apríla budeme opäť nosiť skautské šatky po celý deň. Tým si symbolicky pripomenieme nielen patróna skautov, svätého Juraja, ale aj to, čo pre nás byť skautmi vlastne znamená. Nech nám skautská šatka na krku celý deň pripomína náš záväzok pomáhať blízkym a plniť skautský zákon.

Aj keď sa nebudeme môcť stretnúť s ostatnými členmi našich skautských rodín, spojme sa pomyselne konaním dobrých skutkov. Vytvorme spoločne mozaiku dobrých skutkov na sociálnych sieťach s označením #somskaut.

Poobede sa môžeme stretnúť na sobotnej online sv. omši o 17:00, ktorú bude celebrovať Pavol Hudák – br. Spirit. A večer si prinesieme trochu symbolickej vône táboráku vďaka Skautskému inštitútu a 104. zboru. Ak by ste mali chuť na svätojurajské zamyslenie, máme tu pre vás to minuloročné s Andrejom Legutkým – br. Andym.

A pamätáte si na našu originálnu produktovú edíciu Som skaut/Som skautka? Na Scoutshop.sk ju stále nájdete.

Veríme, že si Deň svätého Juraja užijete aj tento rok a ten budúci sa snáď už stretneme aj naživo.