Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).
skauting-program-odborka-skauti-c-23

Aktuálne najčítanejšie

Vyhlásenie Ústredia Slovenského skautingu k aktuálnemu usmerneniu hlavného hygienika SR

Dobrovoľníci Slovenského skautingu už dlhé roky organizujú letné skautské tábory pre viac ako 5 000 detí po celom Slovensku. Vždy sme zodpovedne dodržiavali všetky...

Nové usmernenie Úradu verejného zdravotníctva SR ohrozuje desiatky letných skautských táborov

BRATISLAVA – 23. júna 2025. Letné skautské tábory organizované Slovenským skautingom sú vyvrcholením celoročnej činnosti organizácie a každý rok ponúkajú deťom unikátne príležitosti na...

Usmernenie Ústredia Slovenského skautingu pre vodcov skautských letných táborov

V predchádzajúcich dňoch k nám prišla informácia o tom, že všetky výnimky k Vyhláške o zotavovacích podujatiach sú zrušené. Usmernenie vydala hlavná hygienička SR...