Kávičkár

Červený stupeň

  1. Rozoznávam základné druhy káv a viem ich rozlíšiť nielen zrakom, ale aj chuťou.
  2. Poznám „život“ kávového zrna od zberu kávových bôbov až po prípravu kávy.
  3. Poznám viacero spôsobov prípravy kávy a viem k nim vybrať vhodný typ a spôsob úpravy kávy. Rôzne pripravenú kávu viem vhodne servírovať.
  4. Zaujímam sa o pôvod kávy – historicky aj geograficky.
  5. Zorganizoval som (pre oddiel, patrolu) „posedenie pri káve“ spojené s výkladom a s degustáciou rôznych druhov káv pripravených rôznymi spôsobmi.
  6. Poznám vplyv kávy na ľudský organizmus a to ako jej pozitíva, tak aj negatíva.
  7. Staral som sa o správnu prípravu kávy a všetko, čo je s tým spojené pre skupinu (5 a viac ľudí) na viacdňovom podujatí (minimálne 3 dni).
  8. Aktívne šírim osvetu, že „espresso je len jedno“. Túto skutočnosť som ozrejmil minimálne trom ľuďom, ktorí to nevedeli (barista v kaviarni sa ráta za dvoch).
skauting-program-odborka-skauti-c-23

Aktuálne najčítanejšie

Na ceste za aktívnym občianstvom

Sloboda, demokracia, komunita. To nie sú len prázdne slová. Naopak, sú to slová, ktoré v nás vzbudzujú chuť konať, nie nečinne sedieť a byť...

Deň Zeme: Zaujímavé fakty, o ktorých ste možno nevedeli

Každý rok 22. apríla ľudia na celom svete oslavujú Deň Zeme. Je to špeciálny deň, kedy prejavujeme uznanie našej planéte a podnikáme kroky na...

Ak chceš byť tvorcom zmeny, rozhliadni sa okolo seba

Dnes sme sa rozprávali s Apelkou, civilným menom tiež Líviou o tom, ako so svojim domovským 70. zborom Bizón víťazí! rozbiehala projekt pomoci Imobiliu – vznikajúcemu...