JOTI už na budúci víkend!

1450
JOTA JOTI 2015

Už o necelých desať dní nás čaká celosvetové jamboree. JOTA-JOTI je najväčšou skautskou akciou na svete, ktorého sa zúčastní viac ako 1.3 milióna skautov zo 150 krajín. Skauti zo všetkých kútov Zeme sa počas jedného víkendu navzájom spájajú pomocou internetu a rádiových vĺn. Túto akciu si nemôžete nechať ujsť. Je to zážitok.

Kedy, kde a čo môžem robiť?

JOTA-JOTI sa koná každoročne tretí októbrový víkend už od roku 1957. Preto sa môžeš tento rok tešiť na dátum 19. – 21.10., kedy to celé vypukne.

Okrem toho, že sa môžeš porozprávať so skautmi zo zahraničia, si s nimi môžeš aj písať a dokonca je tu množstvo aktivít a výziev, do ktorých sa môžeš zapojiť.

Tu je ukážka niekoľkých z nich:

  • JamPuz – skratka pre Jamboree Puzzle, zahŕňa výmenu kódov medzi miestami. Každý skaut, s ktorým sa spojíš má kód miesta, z ktorého pochádza (tzv. JID). Po nadviazaní kontaktu si tieto kódy vymeníte a zaznačíš si ten jeho do pomocného hárku, ktorý nájdeš na internete. Komu sa podarí nazbierať najviac kódov?www.jotajoti.info/jampuz
  • Minecraft cez ScoutLink – Jedná sa o sandboxovú online hru medzi súťažiacimi skautmi, v ktorej hráči ťažia suroviny, ktoré ďalej spracúvajú a z nich si potom stavajú svoj svet. A to všetko v premakanej pixel grafike.
  • John Bont – Toto je najvyššia výzva, ktorá spočíva v komunikácii prostredníctvom amatérskeho rozhlasu. Úlohou je vylúštiť šifru a popritom sa zdokonaliť v rôznych skilloch.

Všetky informácie nájdeš na stránke: www.jotajoti.info.

Za odmenu ťa čaká krásna nášivka JOTA -JOTI. Dostupná je už teraz v ScoutShope. Nášivku si treba dopredu objednať (postup je rovnaký, ako pri nákupe cez ScoutShop) ideálne ešte pred konaním akcie a potom mať strpenie – nášivka cestuje až z Anglicka, preto jej to chvíľu potrvá. Na sklade máme aktuálne 75 kusov nášiviek, ktoré sa do 21.10. predávajú so zľavou, preto sa radšej poponáhľaj a objednávaj skôr, ako bude neskoro.