Slovenský skauting vyjadril podporu Poľsku v hlasovaní o hosťovanie Svetového skautského jamboree 2023

1549

Kandidátmi pre 25. skautské svetové jamboree plánované na rok 2023 sú Poľsko a Južná Kórea. Rozhodnutie padne na 41. svetovej skautskej konferencii v Baku nachádzajúcom sa v Azerbajdžane. Voľba sa definitívne uskutoční v auguste 2017. Slovenský skauting sa rozhodol vyjadriť svoju podporu v takejto forme:

Oficiálne vyhlásenie

Oficiálne vyhlasujeme, že vyjadrujeme podporu Związek Harcerstwa Polskiego v hlasovaní o určenie miesta pre svetové skautské Jamboree v roku 2023 a veríme, že organizácia pod Vašou záštitou bude príkladná a pre všetkých zúčastnených nezabudnuteľná.

Kandidujúce organizácie sú Związek Harcerstwa Polskiego za Poľsko a Kórea Scout Association za Južnú Kóreu. V Poľsku je navrhovanou témou „Buď iskrou“. Získali podporu mesta Gdańsk hostiť toto Jamboree a dokonca starosta Paweł Adamowicz napísal článok pre Huffington Post o tom, prečo by bol Gdańsk ideálnym miestom.

Kórejská skautská asociácia chce spojiť hosťovanie Jamboree s oslavou stého výročia, ktoré pripadá na rok 2022. Navrhované miesto je Saemangeum. Ich témou je „Nakresli svoj sen“.

Obaja kandidáti propagujú svoje programy na svojich webových stránkach.
Web stránka ZHP je polska2023.pl a KSA je 2023wsjkorea.org.