Vzdelávanie v Slovenskom skautingu v časoch COVID-19

2268
Foto: Vladislav Kakody

V aktuálnej situácii okrem mnohých ďalších riešime aj otázku vzdelávacích kurzov. Pozastavenie činnosti Slovenského skautingu viedlo aj k zrušeniu či presunutiu vzdelávacích kurzov naplánovaných na toto obdobie.

Prinášame vám vyjadrenie predsedníčky Rady pre vzdelávanie, Lucky Demkovej – Teffi:

V prvom rade chcem všetkých členov Slovenského skautingu ubezpečiť, že situáciu okolo vzdelávacích kurzov (RK – radcovský kurz, LRŠ – Líderskorangerská škola, VLŠ – Vodcovská lesná škola a ostatné vzdelávacie kurzy) aktívne riešime. Naším prvoradým zámerom je ale zdravie a bezpečnosť našich členov. Z tohto dôvodu bolo prijaté aj celorepublikové pozastavenie činnosti Slovenského skautingu. To sa týka aj vzdelávacích kurzov.

O ďalšom postupe bude Rada pre vzdelávanie informovať v prvom rade vzdelávacie tímy na národnej i oblastnej úrovni. Informovať tiež budeme oblastných inštruktorov a v neposlednom rade aj N-SLSK a Ústredie SLSK. Účastníci tohtoročných vzdelávacích kurzov dostanú všetky potrebné informácie od vzdelávacích tímov jednotlivých kurzov.

Kým sa nemôžeme stretávať a vzdelávať osobne, chceme vám ponúknuť aspoň čiastočnú náhradu vo forme dištančného vzdelávania. Pôjde o vzdelávacie videá na témy, ktoré preberáme aj na našich vzdelávacích kurzoch. Kurzy a vzdelávacie stupne určite úplne nenahradí, no vnímame ho ako dobrú možnosť rozširovať naše vedomosti počas týchto dní.

Na záver by som vás rada vyzvala k participovaniu v rámci Skautskej služby či k zapojeniu sa do skautingu prostredníctvom konceptu #skautujemdoma.

V mene celej Rady pre vzdelávanie, inštruktoriek a inštruktorov, členiek a členov vzdelávacích tímov vás zároveň prosím o trpezlivosť a pochopenie.

So stiskom ľavice

Lucia Demková – Tefi
Predsedníčka Rady pre vzdelávanie

Viacerí z nás majú teraz viac času ako obvykle, pracujú či študujú z domu. Využime tento čas rozumne, trávme spoločné chvíle s najbližšími, využime vzniknutý priestor na zmysluplné činnosti a kým sa dá, #skautujmedoma. Ak chcete svojou prispieť svojou troškou a pomôcť tým, ktorí našu pomoc teraz najviac potrebujú, vyplňte formulár a staňte sa súčasťou Skautskej služby. Urobme si online družinovku a obohaťme tak svoj družinový život. A hlavne sa nezabúdajme správať zodpovedne a ísť príkladom.