Online stream: Obnova činnosti a dopad korona krízy na Slovenský skauting

2010
Budú tohtoročné letné tábory denné alebo pobytové? Ako bude vyzerať začiatok skautského roka? A ako to bude vyzerať po finančnej stránke? Odpovede aj na tieto otázky sa dozviete počas živého vysielania s Jurajom Balážom a Kristiánom Košťálom. Foto: Pavol Ondrej

Uvoľňovanie preventívnych opatrení naberá na zvýšených obrátkach a celé Slovensko sa pomaly prebúdza z karantény. Svoju činnosť obnovil aj Slovenský skauting a postupne rozširuje rozsah organizovaných aktivít. Pravidelné stretnutia sa už môžu konať aj v skautských klubovniach a zbory sa začínajú pripravovať na letné tábory.

V organizácii pomaly začíname rátať dopad korona krízy. Finančná podpora od viacerých samospráv klesla na nulu. Prílev nováčikov sa pozastavil. Viaceré zbory nestíhajú pripraviť tábory a nevedia, čo budú robiť v lete.  V najbližšom živom online vysielaní sa spoločne s Jurajom Balážom, predsedom Rady pre rozvoj a komunikáciu a Kristiánom Košťálom, hospodárom Slovenského skautingu, pozrieme na rozvoj a financovanie Slovenského skautingu.

Môžete očakávať odpovede na nasledujúce otázky a témy

  • Aké kroky nás čakajú pri uvoľňovaní činnosti pre družinovky, výlety a výpravy?
  • Veľká téma letných táborov: Budeme robiť pobytové alebo denné?
  • Kontrola na táboroch?
  • Ako bude/môže vyzerať začiatok nového skautského roka v septembri.
  • Posunutie vyúčtovania dotácie nižších organizačných zložiek?
  • Nápady na efektívne využitie financií.
  • Novinky v účtovníctve zborov.
  • Viac zdrojový fundraising v znamení krátenia dotácií, grantov a asignácie dane?
  • Elektronické schránky pre zbory.

Rozhovor sa uskutoční v pondelok, 09. júna o 19:00, na Facebook stránke Slovenského skautingu. Svoje otázky môžete zasielať dopredu na juraj.balaz@skauting.sk alebo kristian.kostal@skauting.sk alebo sa môžete pýtať  cez komentáre priamo počas rozhovoru.

Pozrite si záznam vysielania

Online stream: Obnova činnosti a dopad korona krízy na Slovenský skauting

Budú tohtoročné letné tábory denné alebo pobytové? Ako bude vyzerať začiatok skautského roka? A ako to bude vyzerať po finančnej stránke? Odpovede aj na tieto otázky sa dozviete počas tohto živého vysielania s Jurajom Balážom, predsedom Rady pre rozvoj a komunikáciu a Kristiánom Košťálom, hospodárom Slovenského skautingu.

Uverejnil používateľ Slovenský skauting Utorok 9. júna 2020