Jarné čísla skautských časopisov sú už na ceste do poštových schránok

2615

Jarné čísla skautských časopisov sú už na ceste k členom Slovenského skautingu a predplatiteľom. Už niekoľko dní putujú po celom Slovensku a už teraz sa nachádzajú priamo vo vašich poštových schránkach. Džungľa, Skaut aj Médium sa tak tešia, keď sa dostanú k svojim čitateľom.

Čísla sú opäť plné zaujímavého čítania zo skautského diania, inšpirácií a v neposlednom rade aj aktuálnych tém. Pripravované a obsahovo zostavené boli ešte pred aktuálnou situáciou, ktorá dala svoju podobu až v priebehu marca. Podarilo sa nám ich však výmenou a doplnením ďalších strán rozšíriť aj o články, ktoré pár dní pred tlačovým dátumom reflektovali momentálne dianie.

Prajeme veľa pekných chvíľ strávených čítaním a nech vám tieto čísla spestria tento čas a navnadia vás na to všetko vonku, čo nás čaká. Príroda, priatelia, …

Obálky jarných časopisov Džungľa, Skaut a Médium.

Prehľad článkov v jarnom čísle časopisu Džungľa – Dobré skutky, Prvá pomoc, Družinová knižnica, Kreslený príbeh: Zdravoveda, Jarné aktivity, Skautská rovnošata: Francúzsko, Somarinky: Bahenné kúpele, Nástenka: 4. oddiel vĺčat Canulu z Košíc, Skautujeme z domu, Uzly a uzlovanie, Hlavolamy, Lukostreľba, Odborky Plavec a Knihomoľ, Rozhovor: Najvyššie vlčiacke ocenenie pre Iskru, Recept: Tortilové ovocné sushi.

#skautujemdoma je aktuálnou témou aj pre najmladších.

Prehľad článkov v jarnom čísle časopisu Skaut – Skautujem doma: Urobte si družinovku na diaľku, Skautská služba, Nová programová výzva Antivírus, Rozhovor: Tešíme sa z dvadsiatej Orlej skautky Bambi, Nové športové odborky Futbalista, Basketbalista, Ultimate frisbee a Volejbalista, Príručka Posledný vrchol v dohľade, NOX – nové ročné formy 2020, Svetové skautské centrá, Plánovací kalendár družiny, Deň so skautskou šatkou, Uzly Mačacie labky a Nelsonov prstenec, Poviedka: Založenie tajného klubu, Recept: Cestoviny s mrkvovou omáčkou, Hlavolamy, 21 vecí o fast fashion.

Čerstvé informácie o očakávanom poslednom diely Skautského chodníka – príručke Posledný vrchol.

Prehľad článkov v jarnom čísle časopisu Médium – Život v prírode v mozaike fraktálov skautskej metódy, Vráťme sa ku koreňom, Nová programová výzva Manemus, Životom v prírode k vedomostiam, zručnostiam a postojom, Program 18+, Nové levely voľného programového modulu Rodinka, Dospelý dobrovoľník od A po Z, Oceň ochotu a pomoc poďakovaním Slovenského skautingu, Transformácia Náčelníctva Slovenského skautingu, Deň so skautskou šatkou, Dúchaním do ohňa môže zhorieť celý les, Čo chceš vedieť o ISGF?, Cracow group na Slovensku, Rok Skautského inštitútu, Skautská služba, Prvá výzva pre predškolákov – Malý modrý život + tabuľka, Roverské a experstské odborky: vysoký level programu, Splňte si príležitostnú výzvu Antivírus, Recept: Veggie burgery, Príbeh: O záchranároch a iných opojných veciach, … + PRÍLOHA: Základné informácie k XVIII. snemu Slovenského skautingu

Titulka jarného čísla Média dômyselne prepája dve hlavné témy – život v prírode, ktorý je jedným z prvkov výchovnej metódy a iniciatívu Skautská služba, vďaka ktorej v súčasnej dobe pomáha množstvo starších členov organizácie.

Hlavnou témou jarného čísla Média je život v prírode – jeden z prvkov výchovnej metódy.

Súčasťou jarného čísla Média je aj špeciálna príloha zameraná na tohtoročné XVIII. snem Slovenského skautingu.

Neprišiel ti časopis? Daj nám to vedieť!

Je veľa možností, kde mohla nastať chyba, ale môžeme ju vyriešiť iba keď nám o nej dáš vedieť. Preto ťa chceme poprosiť, ak vieš o niekom vo svojej družine, oddiele, či zbore, že mu neprišlo aktuálne, či niektoré z predchádzajúcich čísel, aby si mu dal vedieť nech sa nám ozve na emailovú adresu ustredie@skauting.sk. Alebo ak si radca alebo vodca, tak sa nám ozvi priamo ty. Ďakujeme.

Ako je to s časopismi v rámci registrácie

V súčasnosti platí pravidlo, že časopisy posielame všetkým členom Slovenského skautingu (SLSK), ktorí sú v príslušnom roku zaregistrovaní. To znamená, že odo dňa prijatia registrácie na Ústredie a prijatia platby má každý člen Slovenského skautingu nárok na jeden časopis podľa svojho výberu v rámci registrácie a automaticky.