Rovnošatová komisia hľadá „správne rovnošaty“. Tie najlepšie odmení nášivkami

1208

Rovnošatová komisia Slovenského skautingu len nedávno kompletne sfinalizovala kapitolu 15 Organizačného poriadku, ktorá sa venuje práve skautskej rovnošate. Dostáva sa tak do svojej ďalšej fázy pôsobenia a vydáva sa hľadať tzv. Správne rovnošaty.

Posledným chýbajúcim veľkým dielikom 15. kapitoly bola časť o vodnoskautskej rovnošate, ktorá je aktuálne doplnená a od apríla už aj schválená. Kapitola je tak kompletná a komisia môže prejsť z korekcie tohto OP k propagácii správneho nosenia rovnošaty.

Stačí fotka rovnošaty a nášivka je na dosah

Rovnošatová komisia sa rozhodla hľadať po Slovensku Správne rovnošaty, možno máte aj vy jednu takú u seba v skrini. Stačí poslať svoju fotku, na ktorej máte rovnošatu oblečenú (povinné + prípadne voliteľné súčasti). Pozor, aby bolo na fotke vidieť celú postavu. Komisia následne zhodnotí, nakoľko rovnošata zodpovedá jednotlivým častiam predpisu, a ak bude v skutočne ukážkovej kondícii, získate jedinečnú nášivku, ktorú si môžete prišiť do priestoru pre príležitostné nášivky. Budete tak majiteľom ukážkovej rovnošaty a pevne veríme, že sa zároveň stanete aj inšpiráciou pre druhých.

Detailný postup

  • Pošlite nám minimálne 3 fotografie svojej rovnošaty (komplexný pohľad na ňu, detail pravého a ľavého rukáva) na e-mailovú adresu rovnosatova.komisia@skauting.sk. Dajte si záležať na tom, aby bolo všetko dobre viditeľné a fotky boli kvalitné.
  • Keď príde vaša rovnošata na rad, zhodnotíme, či sa stávate majiteľom príležitostnej nášivky „Správna rovnošata“.
  • Výsledok spolu s podrobným hodnotením zašleme na e-mail. To bude súčasne zverejnené (anonymizovane) vo facebookovej skupine v rámci diskusných skupín Média s názvom Správna rovnošata.
  • Nášivku následne pošleme na vašu adresu.
  • Zaslaním fotiek súhlasíte s ich zverejnením vo vyššie spomenutej uzavretej skupine na Facebooku a prípadne v iných skautských kanáloch (web, časopisy…).
  • V prípade ľubovoľných otázok nás neváhajte kontaktovať.

Organizačný poriadok, ako aj všetko potrebné o skautskej rovnošate nájdete na www.skauting.sk/rovnosata.