Máme tu Deň zamyslenia 2021. Stiahnite si balíček aktivít a zapojte sa do svetových osláv

2529

Už nám ostáva len niekoľko dní do jednej z najväčších svetových skautských aktivít – do Dňa zamyslenia a práve teraz prinášame dlho očakávaný balíček aktivít. Nájdete v ňom 18 skvelých inšpiratívnych hier a zamyslení, ktoré môžete využiť nie len 22. februára.

WTD, World Thinking Day alebo teda Deň zamyslenia je niečo ako špeciálny skautský sviatok. Koná sa vždy 22. februára a okrem solidarity, súdržnosti a krátkeho zamyslenia o tom, čo viac môžeme ako skauti svetu ponúknuť, si pripomíname aj narodeniny Roberta Baden-Powella a jeho ženy Olawe. Myslíme si, že práve takúto formu by si pre svoju „narodeninovú oslavu“ Baden-Powell vybral. Svetové združenie skautiek (WAGGGS) každoročne vydáva balíček aktivít, ktorý sa posledné roky zameriaval na budovanie mieru vo svete. Ani tento rok nie je výnimkou.

V roku 2021 na vás čaká program pod názvom „Postavme sa spoločne za mier.“ Všetky bližšie informácie postupne zverejňujeme v udalosti Dňa zamyslenia na Facebooku.

Stiahnite si balíček aktivít

Balíček aktivít je brožúrka, v ktorej sú nápady na rôzne hry, ktoré môžete využiť pri tvorbe družinoviek. Dokopy sa tam nachádzajú 3 kategórie po 6 hier. Na získanie nášivky, stačí splniť jednu aktivitu z každej kategórie. Aktivity sú zostavené tak, aby sa dali zorganizovať aj v online režime.

Tipy a triky

Keďže tento rok bude aj WTD trochu iné ako po minulé roky, pripravili sme špeciálne stretnutie, na ktorom si spoločne dáme tipy a triky ako pripraviť Deň zamyslenia online. Spolu si prejdeme aktivity, vysvetlíme čo všetko treba spraviť pre úspešné splnenie a veríme, že sa navzájom povzbudíme a inšpirujeme. Prihlásiť sa môžete cez tento link, na základe ktorého vám zašleme prihlasovacie údaje na ZoomCall. Toto stretnutie sa uskutoční v sobotu 20.02.2021 o 18:00 hodine.

Nezabudnite si s vašou družinou alebo oddielom spraviť fotku, či screen obrazovky a poslať nám ho do udalosti Dňa zamyslenia na Facebooku. Tešíme sa na všetky fotky a pocity z úspešne prejdeného programu.