Skautská služba: Deň po dni

6008

Spájame svoje dobrovoľnícke sily v Skautskej službe. Sledujte nové informácie z aktuálneho diania „deň po dni“ a buďte v obraze.

Ak máte informácie z diania v rámci Skautskej služby, neváhajte nám ich poslať cez tento formulár.


Prehľad aktivít v rámci Skautskej služby deň po dni

15.5. o 15:32 – Nielen o Skautskej službe píšu aj Katolícke noviny

O tom, čo robia skautky a skauti počas pandémie, ale aj čo pre nás znamená sviatok svätého Juraja a prečo je práve on naším patrónom a ako vyzerá naša činnosť za normálnych okolností, napísali aj Katolícke noviny. Celý článok si môžete prečítať tu.


10.5. o 18:05 – Skautskú službu si všimla aj TV Markíza

TV Markíza uverejnila reportáž o činnostiach, ktorým sa ako skauti venujeme v rámci Skautskej služby. Reportáž bola súčasťou týchto televíznych novín pod názvom Cudzím nakupujú, aj venčia psov.


6.5. o 17:53 – Pezinskí skauti pomáhali pri šírení osvety medzi seniormi

Aj v týchto dňoch sa dôveru seniorov pokúšajú zneužívať rôzni podvodníci. V Pezinku pomáhali policajtom s rozdávaním informačných letákov i skauti. Celú reportáž nájdete tu v čase 24:07 – 26:15

Reportáž nájdete v čase 24:07 – 26:15


4.5. o 13:21 – Dobrovoľníci v Skautskej službe pomáhajú obyvateľom Slovenska už vyše mesiaca

Už je to viac ako mesiac, odkedy sme pozastavili bežnú pravidelnú skautskú činnosť. A rovnako tak je to už viac ako mesiac, odkedy sme rozbehli Skautskú službu – iniciatívu, ktorá, ako mnohé iné, pomáha Slovensku v čase pandémie. Čo všetko sa nám podarilo, si môžete prečítať tu.



Skautská služba v mesiaci apríl

30.4. o 9:52 – Skauti v Nových Zámkoch pomáhajú v krízovom centre

Skauti z 50. zboru A. Dubčeka z Nových Zámkov pomáhajú mestu v krízovom centre. Pomáhajú napríklad drobnými opravami.

#skautskasluzba, #skautnzSkautská služba mestu NZ.

Uverejnil používateľ Skautnz Streda 29. apríla 2020


27.4. o 18:06 – Skauti pomáhajú aj darovaním krvi

V týchto zložitých časoch sa stáva zložitejším i darovanie krvi. To však nezastavilo členov Slovenského skautingu. Na výzvu Slovenského skautingu reagoval napríklad 78. zbor Tatranskí orli v Poprade.

Ako už upozornil Slovenský skauting, situácia, v ktorej sa momentálne nachádza aj naša krajina, so sebou okrem mnohých…

Uverejnil používateľ 78. zbor Tatranskí orli, Poprad Pondelok 27. apríla 2020


22.4. o 10:43 – Tatranskí orli pomáhajú aj naďalej

I keď dopyt po rúškach už nie je taký akútny, stále sú potrebné a stále sú miesta, kde chýbajú a ľudia, ktorým chýbajú. Aj popradskí skauti teda pomáhajú aj naďalej šiť a distribuovať rúška. Napríklad Červenému krížu.

Pomáhame i naďalej! <3Červenému krížu, ktorý sa v našom regióne stará (nielen) o zdravie seniorov a ktorým sme už v…

Uverejnil používateľ 78. zbor Tatranskí orli, Poprad Štvrtok 23. apríla 2020


17. 4. o 19:28 – Reportáž o pomoci skautov v Pezinku a ďalšie odovzdané rúška v Trnave

TV Lux dnes vo svojich správach priniesla reportáž o pomoci skautov na celom Slovensku i v Pezinku. Fakultná nemocnica v Trnave a trnavskí hasiči dostali vďaka 2. zboru Dlhé mačky dnes ďalšiu várku ochranných rúšok.

SKAUTI POMÁHAJÚ

Skauti nás inšpirujú… Celé Krátke správy si môžete pozrieť tu https://www.tvlux.sk/archiv/play/23277.

Uverejnil používateľ TV LUX Piatok 17. apríla 2020

ĎAKUJEME !!!! Dnes sme, aj vďaka vám naši milí skauti, mohli pomôcť znova. Odniesli sme rúška do Fakultná nemocnica…

Uverejnil používateľ Slovenský skauting – 2.zbor Dlhých Mačiek, Trnava Piatok 17. apríla 2020


16.4. o 20:05 – Vo východoslovenskej skautskej oblasti sa tlačia spony pre zdravotníkov

Skaut z Východoslovenskej skautskej oblasti, Vlado Jacko, tlačí na 3D tlačiarni spony na rúška a respirátory. Pomáhajú od bolesti a odrenín uší zdravotníkom, lekárnikom a všetkým, ktorí musia mať cely deň nasadené rúško. Prvá väčšia várka putovala do nemocnice, zvyšok roznáša do lekární po Košiciach.

Spony na rúška a respirátory, ktoré vznikajú v Košiciach. Foto: Vlado Jacko


15.4. o 19:17 – 75-ka nezháľa zo Spišskej Novej Vsi nezaháľa, Trnavské Dlhé mačky vyzbierali ďalšiu várku rúšok

V spolupráci s mestom ušili už vyše tristo ochranných rúšok a aktívne pomáhajú tiež s distribúciou ušitých rúšok do poštových schránok obyvateľov mesta či rozvozom obedov pre seniorov. Jeden člen zboru dokonca pomáha ako zdravotník v karanténnych centrách na viacerých miestach na Slovensku.

Skauti zo Spišskej Novej Vsi nečakajú a pomáhajú

Skauting v Spišskej Novej Vsi bol obnovený na jeseň roku 1992 br. Hakim (vdp. Anton Horník). Z predošlého obdobia máme len útržkovité správy o existencii skautingu v našom meste. Z 30-tych rokov sa nám zachovala „Kronika 2. oddielu S.J.S. R.Č.S. v Spišskej Novej Vsi“ a taktiež zápisnice z obdobia od 5.8.1935 do 8.8.1936 od 1. oddielu skautiek „Junaček“. O existencii skautov po vojne a v rokoch uvoľnenia (1968 – 69) vieme len z ústneho podania.zborV školskom roku 1992 – 93 bol založený prvý skautský oddiel po rokoch, kedy bol skauting zakázaný na celom území vtedajšej ČSSR a v lete 1993, v termíne 26. júla až 9. augusta, bol prvý skautský tábor neďaleko obce Brutovce v lokalite Pod Orlovcom.viac na webe: https://www.75zbor.sk/75-zbor/historia-zboru/

Uverejnil používateľ Spišská Nová Ves Nedeľa 12. apríla 2020

Skautský zbor pôsobiaci v Trnave, Dlhé mačky, dnes vyzbieral ďalšiu várku ochranných rúšok ušitých skautmi a ich príbuznými. Rúška distribuujú aj naďalej tam, kde sú najpotrebnejšie.

Ďakujeme za ďaľšiu várku rúšok 🙂 už zajtra poputujú presne tam kde ich potrebujú. Ďakujeme, spolu to zvládneme. #skauting #skautskasluzba #skautZSSO #pomahame Slovenský skauting

Uverejnil používateľ Slovenský skauting – 2.zbor Dlhých Mačiek, Trnava Streda 15. apríla 2020


14.4. o 19:55 – Riaditeľ Ústredia Slovenského skautingu sa o iniciatíve Skautská služba rozprával so Zuzanou Kovačič Hanzelovou

Riaditeľ Ústredia Slovenského skautingu, Juraj Lizák, bol hosťom v relácii Rozhovory ZKH. Celý rozhovor nielen o Skautskej službe si môžete vypočuť tu.

"Pomáhame nakupovať, v osadách nosíme ešusy, aj šijeme rúška." Pozrite si rozhovor Zuzany Kovačič Hanzelovej s riaditeľom Ústredia Slovenského skautingu Jurajom Lizákom.

Uverejnil používateľ SME Nedeľa 12. apríla 2020


13.4. o 18:30 – Skauti v Bratislave pomáhajú s nákupmi. Počet ušitých rúšok i zapojených dobrovoľníkov stále rastie

V bratislavskom kraji skauti v spolupráci s mestom pomáhajú zabezpečovať nákupy pre tých, ktorí to potrebujú. Pri zabezpečovaní potravín pre rizikové skupiny naďalej spolupracujú aj s Ligou proti rakovine.

Skauti na celom Slovensku doteraz ušili spolu vyše 5000 ochranných rúšok. Aktuálny počet dobrovoľníkov registrovaných v iniciatíve Skautská služba je 414.


12.4. o 19:30 – V Lučenci pomáhajú komunitnému centru Dražice

Skauti zo 73. zboru v Lučenci pomohli expresne vyrobiť či inak zabezpečiť a doručiť 180 kusov ochranných rúšok komunitnému centru Dražice, ktoré sa stará najmä o deti a mládež rómskej národnosti. Komunitnému centru však ešte stále chýba 120 kusov.

PODARILO SA!!!Dnes sa nám vďaka šikovným príležitostným krajčírkam Mária Gregorová, Maja Kumštárová, Jana Maskalikova…

Uverejnil používateľ 73. Zbor Tetrov Lučenec Slovenský skauting Utorok 7. apríla 2020


12.4. o 18:00 – V Podtatranskej oblasti pomáhajú aj s dezinfekciou

Skauti zo 66. zboru Eduarda Korponaya pomáhajú aj s dezinfekciou verejných priestranstiev: „Počas čakania na objednávky nákupu potravín svoj čas využívame aj takouto pomocou pre našu obec. Situácia nám nie je ľahostajná a tak sa snažíme čo najviac eliminovať riziko nakazenia. Aj keď to nie je našou prioritou, uznali sme to za vhodné. Preto sme sa rozhodli vydenzifikovať verejné priestranstvá ako sú autobusové zastávky, koše, lavičky, miesta pred obchodmi a pod. Už len toľko, buďme zodpovední aby sme sa opäť mohli stretávať na spoločných akciách. S pozdravom 66. Zbor E. Korponaya“

Skauti zo 66. zboru dezinfikujú verejné priestranstvá. Foto. Dávid Galčík

8.4. o 7:55 – Podporte Skautskú službu

Iniciatíva Skautská služba vznikla ako odozva na potrebu pomoci v časoch epidémie. Skautskí dobrovoľníci po celom Slovensku pomáhajú so šitím rúšok či nakupovaním seniorom a ďalším rizikovým skupinám. Momentálne je v Skautskej službe oficiálne zapojených vyše 400 dobrovoľníkov a mnohí ďalší pomáhajú tiež.

Skautská služba spolupracuje s viacerými slovenskými neziskovými organizáciami, ktoré majú s danými činnosťami skúsenosti. Sú nimi napríklad Slovenský Červený kríž, Maltézska pomoc Slovensko či iné Ak sa vám práca našich dobrovoľníkov páči, podporte nás a umožnite nám tak pomáhať ešte viac.


7.4. o 19:32 – Donáška potravín v Kežmarku stále funguje

Skauti z 3. zboru Aničky a Bořivoja Uhrových stále pomáhajú s donáškou potravín seniorom či iným obyvateľom z rizikových skupín v Kežmarku.

Skautská donášková služba nákupov v rámci mesta Kežmarok pracovala aj dnes :)Hypermaketu TESCO v Kežmarku ďakujeme za pomoc pri nákupoch 🙂

Uverejnil používateľ SKAUTING – 3. zbor Aničky a Bořivoja Uhrových Kežmarok Piatok 3. apríla 2020


7. 4. o 11:19 – V Trnave sa do dobrovoľníckej pomoci zapájajú aj rodičia

2. zbor Dlhých mačiek v Trnave zapája do pomoci nielen skautky a skautov, ale aj ich blízkych, ktorí majú čas a chcú pomôcť. Stále sa venujú prevažne šitiu ochranných rúšok.

Ďakujeme každému dobrovoľníkovi, čo sa zapojil. Ďakujeme mamičkám, skautkám, oteckom aj skautom. Držíme palce aby ste sa…

Uverejnil používateľ Slovenský skauting – 2.zbor Dlhých Mačiek, Trnava Piatok 3. apríla 2020


6.4. o 11:25 – Aj 53. zbor z Dolného Kubína pomáha obyvateľom

Obyvateľom mesta nosia informačné letáky a seniorom obedy. Takto pomáha 53. zbor Gentiana v Dolnom Kubíne.

? Naozaj sme nezaspali a snažíme sa plniť sľuby (nie len tie skautské ?). Ako dobrovoľníci mesta Dolný Kubín roznášame…

Uverejnil používateľ 53. zbor Gentiana Dolný Kubín, Slovenský Skauting Piatok 3. apríla 2020

Uverejnil používateľ Ján Prílepok – primátor mesta Dolný Kubín Piatok 20. marca 2020


4.4. o 16:00 – 45. zbor doručil Diecéznej charite Nitra už vyše 200 rúšok

Skauti zo 45. zboru Posledného spojenectva Veľké Zálužie naďalej pomáhajú Diecéznej charite Nitra šitím rúšok. Zatiaľ ich dodali cez 200 a stále pokračujú. Bavlnené či akékoľvek iné rúška, ktoré zabezpečia aspoň čiastočnú ochranu pred prenosom vírusu nielen nám, ale aj nášmu okoliu, sú totiž v týchto dňoch stále nedostatkovým tovarom. Preto mnoho dobrovoľníkov zapojených do Skautskej služby, aj takých, ktorí síce dotazník nevyplnili, no pomáhajú tiež, venuje svoj voľný čas práve šitiu rúšok. Pretože je naozaj dôležité, aby sa rúška dostali ku všetkým, ktorí ich potrebujú.

Jeden bod skautského zákona znie: ⚜️ Skaut, je osožný a pomáha iným. 45. zbor Posledného spojenectva ho dodržuje do…

Uverejnil používateľ Diecézna charita Nitra Utorok 24. marca 2020


4.4. o 13:50 – Spríjemnite si dni v dobrovoľnej karanténe s 80. zborom

80. zbor Ginko Piešťany pripravil 30-dňovú tanečnú výzvu, ktorá nás aj vás v týchto dňoch určite rozveselí. Zatancujme si spolu doma každý deň. Ak budete svoje tanečné výkony zdieľať na sociálnych sieťach, môžete použiť označenie #pretancujemkorontenu a inšpirovať tak k plneniu tejto výzvy aj svoje okolie. Lebo čokoľvek, čo nás rozveselí, je aj v týchto dňoch nesmierne dôležité.

Zdravíme vás po dlhšej dobe. Vymysleli sme si pre vás, veľkých i malých, skautov i neskautov, i pre celé rodiny,…

Uverejnil používateľ Slovenský skauting, 80. zbor Ginko Piešťany Štvrtok 2. apríla 2020


3.4. o 13:45 – V Banskej Bystrici pomáhajú dva skautské zbory

V Banskej Bystrici pomáha nie jeden, ale hneď rovno dva skautské zbory. Pomáhajú šiť a roznášať rúška či nakupovať ohrozeným skupinám obyvateľov. Urobili tiež zbierku pre OZ Nádej deťom. O tom, ako pomáhajú, píše aj MY Bystrica.


3.4. o 8:00 – Skauti vo Veľkom Záluží pomáhajú nielen šitím rúšok

Približne 30 dobrovoľníkov zo 45. zboru Veľké Zálužie pomáha v krízovej situácii vo svojom okolí. Okrem šitia potrebných ochranných rúšok pomáhajú nakupovaním a doručovaním nákupov domov. Viac o ich aktivitách si môžete prečítať tu.


2.4. o 18:00 – Popradskí skauti pomáhajú tiež

Skauti zo 78. zboru Tatranských orlov nezaostávajú a prikladajú ruky k dielu. Včera odovzdali seniorom v Poprade prvých 80 ochranných rúšok, ktoré sa im podarilo ušiť. Aby pomohli čo najviac ľuďom, zabezpečili si rovno ďalší materiál a šijú ďalej.

Skauti po celej republike pomáhajú v stave núdze v rámci iniciatívy Skautská služba vyhlásenej Slovenský skauting najmä…

Uverejnil používateľ 78. zbor Tatranskí orli, Poprad Štvrtok 2. apríla 2020


2.4. o 16:00 – Skauti vo Svite pomáhajú šíriť osvetu

Epidemiológovia sa obávajú šírenia nákazy v rómskych osadách. Aj tu je dôležité vysvetliť funkciu a potrebnosť ochranných rúšok. A ešte dôležitejšie je aj túto skupinu obyvateľstva rúškami opatriť a aspoň čiastočne tak prispieť k zníženiu rizika šírenia nákazy medzi nimi. Aj s týmto v Skautskej službe pomáhame.


2.4. o 10:00 – Pezinčania pomáhajú s roznosom letákov a rúšok

Skauti pomáhajú aj v Pezinku. Včera roznášali členovia 61. zboru Modrý oblak obyvateľom Pezinka ochranné bavlnené rúška a informačné letáky. A sľubujú, že to bol iba začiatok!

Po celom Slovensku (a svete) pomáhajú skauti zmierňovať následky pandémie. Na Slovensku pre tento účel vznikla…

Uverejnil používateľ 61.zbor Modrý oblak Pezinok, SLSK Streda 1. apríla 2020


1.4 o 20:46 – Zdieľajte video a pomôžte tak šíriť osvetu

V susednej Českej republike vzniklo video o tom, prečo je aj doma vyrobené rúško lepšie, ako žiadne. Možno nechráni stopercentne, určite nás však chráni čiastočne. Preto je dôležité, aby rúška nosili všetci. Chránime tak nie len seba, ale aj svoje okolie.

Keďže video je nahraté v anglickom jazyku, môžete ho zdieľať aj svojim anglicky hovoriacim kamarátom a známym.


1.4. o 20:00 – Za prvé dva týždne sa nám podarilo ušiť viac ako 2 200 rúšok

Skautom v bratislavskom kraji sa za prvé dva týždne podarilo v spolupráci s uršulínkami pre Bratislavské dobrovoľnícke centrum ušiť viac ako 2 200 ochranných bavlnených rúšok.

??Tlieskame dobrovoľníkom! Za dva týždne ušilo 135 dobrovoľníkov viac ako 2.200 rúšok, ktoré putovali do takmer 30…

Uverejnil používateľ Bratislavské dobrovoľnícke centrum Pondelok 30. marca 2020



Skautská služba v mesiaci marec

31.3. o 19:58 – V Spišskej Novej Vsi šijú tiež

Skauti a skautky zo 75.zboru o.b.Jána Vojtaššáka zo Spišskej Novej Vsi šijú rúška, ktoré odovzdávajú na Mestskom úrade. Vyše sto rúšok už odovzdali a šijú ďalšie.

Skauti a skautky z nášho zboru v rámci Skautskej služby, počas mimoriadnej situácie v súvislosti s šírením koronavírusu,…

Uverejnil používateľ 75. zbor skautov o.b. Jána Vojtaššáka Nedeľa 29. marca 2020


31.3. o 16:00 – Trenčianska nemocnica má 350 rúšok

Dobrovoľníci zo skautských aj neskautských radov spojili svoje sily a dokopy ušili pre Trenčiansku nemocnicu 350 znovupoužiteľných ochranných rúšok z bavlny.


31.3. o 12:30 – Naše aktivity môžete sledovať aj na Instagrame

Aktivity členov Slovenského skautingu je možné sledovať aj na sociálnej sieti Instagram, kde priamo na oficiálnom profile nájdete výber k aktuálnej téme. Skauti v regiónoch pri svojich príspevkoch používajú hashtag #skautskasluzba, vďaka ktorému môžeme byť  neustále v obraze.


Sledujte oficiálny profil Slovenského skautingu


29.3. o 16:00 – Trnavské Dlhé mačky pomáhajú rúškami Fakultnej nemocnici v Trnave

Dnes odovzdali skauti z 2. zboru Dlhých mačiek v Trnave prvú várku ochranných bavlnených rúšok Fakultnej nemocnici v Trnave.

Dlhé Mačky pomáhajú. Dnes sme odvzdali do Fakultná nemocnica Trnava prvú várku bavlnených rúšok v rámci projektu "…

Uverejnil používateľ Slovenský skauting – 2.zbor Dlhých Mačiek, Trnava Nedeľa 29. marca 2020


29.3. o 14:47 – Skauti z BSO odovzdali prvých 150 rúšok Slovenskému Červenému krížu

Skauti z Bratislavskej skautskej oblasti ušili v prvej várke pre Slovenský Červený kríž 150 kusov rúšok. Časť z nich poputuje medzi širokú verejnosť.

Chrániť seba je najdôležitejšia zásada pri poskytovaní pomoci nielen v tomto období. S touto neľahkou úlohou nám pomáha…

Uverejnil používateľ Slovenský Červený kríž, územný spolok Bratislava-mesto Piatok 27. marca 2020


27.3. o 20:35 – Seneckí skauti pomáhajú informovať občanov

Skauti zo 131. zboru Safari Senec dnes pomáhali pri roznášaní mestských novín, ktoré obyvateľov Senca informujú o všetkých novinkách spojených s koronavírusom.

SKAUTI POMÁHAJÚSenecký skautský zbor Safari pod vedením Martiny Bollovej dnes významne pomohol rozniesť aj do vašej…

Uverejnil používateľ Senec Moje Mesto Piatok 27. marca 2020


27.3. o 14:59 – Ďalších 350 rúšok má svojich majiteľov

Skauti zo 110. zboru Vajnory dnes od 14:00 roznášajú rúška ďalším obyvateľom bratislavskej mestskej časti Vajnory. Dokopy ich na dnešnú distribúciu pripravili 350. Pri rúškach opäť nechýbajú informačné letáčiky s popisom správnej starostlivosti o rúška.


26.3. o 22:45 – V Bystrici pomáhajú aj darovaním krvi

Krvi je v týchto dňoch v transfúznych staniciach nedostatok. S rozšírením koronavírusu ubúda darcov, preto transfúzna služba vyzýva ľudí na darovanie krvi. Treba samozrejme dodržať základné pravidlá, darovať prísť s ochranným rúškom a iba v prípade, že ste neprišli do kontaktu s nikým nakazeným či potenciálne nakazeným, či neboli v zahraničí. Tak to urobila aj skautka z Banskej Bystrice, ktorá bola darovať krv spoločne s viceprimátorom Banskej Bystrice.

Bystrický podrichtár o novej krvi: Heslom týchto dní na bystrickom odberovom centre Národnej transfúznej služby pre…

Uverejnil používateľ Milan Lichý Štvrtok 26. marca 2020


26.3. o 18:00 – V Šali pomáhajú Obojživelníci

Aj 19. zbor Obojživelníkov zo Šale je pripravený pomáhať. V týchto dňoch už aktívne šijú rúška a chcú pripojiť aj ďalšie aktivity. Svoju pomoc ponúkajú pri nakupovaní rizikovým skupinám občanov, či strážení detí zdravotníckemu personálu.


26.3. o 16:00 – Ružomberskí skauti pomáhajú v balení a distribúcii rúšok Ružomberčanom. Usilovne rúška tiež šijú

Skauti z Ružomberka pomáhajú mestskej samospráve s balením a distribúciou rúšok obyvateľom. Sami zároveň pomohli mestu doposiaľ viac ako 500 kusmi ochranných rúšok.

? Balí celá radnica ?Posledné dni sa mení radnica na jednu veľkú baliareň rúšok. Vďaka patrí každému, kto pridal ruku…

Uverejnil používateľ Mesto Ružomberok Štvrtok 26. marca 2020


26.3. o 14:30 – V Banskej Bystrici pomáhajú spolu s Nádej Deťom, o.z.

Banskobystrickému 89. zboru Cuprum sa za necelý deň podarilo vyzbierať viac ako 100 uterákov, mydiel a lavórov, či iných potrebných vecí. Pridali k tomu vyše 180 vlastnoručne ušitých rúšok a všetko odovzdali OZ „Nádej deťom“, odkiaľ veci poputujú, tam, kde najviac chýbajú.

Za necelých 24 hodín sa nám podarilo vyzbierať vyše 100 uterákov, obrovskú kopu lavórov, mydiel a iných potrebných vecí…

Uverejnil používateľ Slovenský skauting, 89. zbor Cuprum Banská Bystrica Štvrtok 26. marca 2020


26.3. o 11:10 – Scoutshop má prvé rúška

V utorok 24.3. putovalo zo Scoutshopu prvých 150 bavlnených rúšok k dobrovoľníkom zo Skautskej služby. Budúci týždeň už budú k dispozícii ďalšia séria niekoľkých stoviek kusov s označením „skautské rúška“. Tie budú šité z látky, z ktorej sa normálne šijú skautské košele. Pri používaní rúšok nezabúdajte na správne zásady používania.

Rúška sú tu! V utorok prvých 150 kusov ochranných bavlnených rúšok smerovalo k dobrovoľníkom iniciatívy Skautská služba. ?#scoutshopSK #skautskasluzba

Uverejnil používateľ ScoutShop.sk Štvrtok 26. marca 2020


25.3. o 11:00 – Skauti v Kežmarku už nosia nákupy

Pred nedávnom sme vás informovali, že skauti z 3. zboru Aničky a Bořivoja Uhrových v Kežmarku spúšťajú donášku potravín seniorom a imobilným občanom. Dnes zrealizovali prvú donášku.

Uverejnil používateľ Mesto Kežmarok – oficiálna stránka Streda 25. marca 2020


24.3. o 22:00 – Za utorok sme v Bratislave a okolí rozdali viac ako 100 rúšok, ďalších 150 máme pripravených

Ani v aktuálnom týždni naši dobrovoľníci nezaháľajú a usilovne pracujú. Počas utorka sa im podarilo rozdať viac ako 100 ochranných rúšok. Časť opäť putovala Bratislavskému dobrovoľníckemu centru, ktoré ich distribuuje ďalej. Rúška sa tiež rozdávali v spolupráci s mestskou časťou Vajnory a v Senci. Ďalších 150 hotových rúšok na svojich nových majiteľov už čaká.

Heslá v skautingu nie sú len slová – "Byť stále lepším! Byť pripravený! Slúžim!" Aj naši skauti zo zboru prispeli svojou…

Uverejnil používateľ 131. Zbor Safari Senec Utorok 24. marca 2020

Veľká vďaka aj týmto dobrovoľníkom 110. zbor skautov Vajnory Bratislava, ktorí nám pomáhajú a v týchto chvíľach roznášajú rúška našim seniorom.#zvladnemeto ✊

Uverejnil používateľ Michal Vlček – starosta Vajnor Utorok 24. marca 2020


24.3. o 10:05 – odovzdali sme ďalších 140 ks rúšok

Skauti z Detvy odovzdali svojich prvých 20 ks rúšok – rozdelili ich medzi detvianske oddelenie chirurgie, na ktorom rúška úplne chýbajú a miestny detský domov.

Nitrianski skauti posielajú Diecéznej charite v Nitre ďalší balík ochranných bavlnených rúšok – tentokrát 120 ks. Prvý balík už bol distribuovaný medzi ľudí bez domova.

ĎAKUJEME ❗️ ? ?❤️

Uverejnil používateľ Diecézna charita Nitra Utorok 24. marca 2020


23.3. o 23:12 – Skauti z Dolnej Súče zabezpečili ochranné rúška pre všetkých obyvateľov obce nad 70 rokov

V spolupráci s obecným úradom roznášali v pondelok skauti zo 117. zboru Horné Srnie-Nemšová rúška všetkým občanom Dolnej Súče, ktorí majú viac ako 70 rokov. Pri roznose samozrejme nezabúdali na ochranné prostriedky, aby chránili seba i seniorov. Spolu s rúškami rozdávali aj informačné letáčiky.

Roznášali sme rúška!Dnes sme v spolupráci s obecným úradom rozniesli v Dolnej Súči rúška pre všetkých našich starkých…

Uverejnil používateľ 117. zbor sv. Františka z Assisi, Horné Srnie – Nemšová – Dolná Súča Piatok 20. marca 2020


23.3. o 19:15 – Skauti z 10. zboru prispeli k uľahčeniu priebehu zvládania mimoriadnej situácie v Trstenej

V pondelok, 16.3.2020, materiálne zabezpečili stany pre Hornooravskú nemocnicu, ktorá tak následne mohla pred vstupom vytvoriť tzv. vstupný filter, ktorý zabezpečí aby sa do areálu nedostali potencionálni prenášači a aby sa znížilo riziko prenosu vírusu SARS-Cov-2 na pacientov nemocnice. Vstúpiť môžu len zamestnanci a ľudia s akútnymi problémami. Návštevy sú prísne zakázané.

Stany poskytli z vlastných zdrojov a zo zdrojov 108. zboru Oriešok Liesek. Jedná sa o tzv. nožnicové stany, ktoré majú rozmery 3×6 m. Oba zbory sú ochotné kedykoľvek poskytnúť aj ďalšiu materiálnu a inú pomoc. So zástupcami z mesta zostávajú v kontakte.

Zdroj: Lýdia Vojtaššáková/MY Orava


23.3. o 17:20 – Počet dobrovoľníkov stále rastie

Doteraz sa do iniciatívy Skautská služba zapojilo vyše 300 dobrovoľníkov. Ďakujeme a veríme, že počet bude aj naďalej rásť.


23.3. o 16:00 – Ušité rúška zbierajú a rozvážajú medzi ľudí naši kuriéri

O to, aby sa rúška čím skôr dostali medzi čo najväčší počet ľudí a tí, ktorí ich šijú mali dostatok materiálu na výrobu ďalších, sa starajú naši skautskí kuriéri.

Foto: Marek Huliak


23.3. o 15:00 – Skautský inštitút pripravuje online rozhovor s Adamom Brodanským – Bigfootom

Aké je prežívanie v karanténe? Je to ako ultimate survival? Pozrite si už dnes, 23. marca, o 18:30 hodine online rozhovor.

Foto: Adam Brodanský


23.3. o 13:20 – Banskobystrickí skauti roznášajú ochranné rúška

Pri svojej službe nezabúdajú banskobystrickí skauti chrániť aj seba, preto používajú nielen vlastné rúška či respirátory, ale aj jednorazové rukavice. 8 dobrovoľníkov roznieslo 390 rúšok do 150 domácností.

Foto: Peter Coch (vľavo), Adrián Liday (vpravo)


23.3. o 9:30 – Možnosť podpory iniciatívy Skautská služba

Ak sa vám páči činnosť našich dobrovoľníkov, môžete im vyjadriť podporu aj finančne. Darovať vybranú sumu a podporiť tak naše aktivity môžete TU.


22.3. o 22:00 – V Banskej Bystrici dnes rozdali 400 rúšok

Skauti v Banskej Bystrici v spolupráci s dobrovoľníkmi z iných organizácií navštívili 239 domácností a ľuďom odovzdali dokopy 400 ochranných rúšok.

Dnes v rámci pomoci seniorom: 239 domácností, 400 rúšok a 21 dobrovoľníkov. ĎAKUJEME!Centrum dobrovoľníctvaMesto…

Uverejnil používateľ Saleziáni Banská Bystrica – Salezko Nedeľa 22. marca 2020


21.3. o 18:49 – Počet zapojených dobrovoľníkov stále rastie

Do inciatívy Skautská služba na pomoc slovenským občanom počas pandémie sa doteraz zapojilo už 250 dobrovoľníkov. Ak chceš pridať ruku k dielu aj ty, môžeš tak urobiť vyplnením tohto formulára. Či už je tvojím koníčkom šitie alebo chceš pomáhať v teréne, tvoja pomoc sa nám určite zíde.


21.3. o 8:40 – Ružomberskí skauti pomáhajú rúškami oddeleniu vnútorného lekárstva

Skauti z 9. zboru Laca Krónera v Ružomberku vyrobili sadu ochranných rúšok, ktoré putovali na oddelenie vnútorného lekárstva v Ústrednej vojenskej nemocnici.

Uverejnil používateľ 9. zbor skautov a skautiek Laca Krónera v Ružomberku Piatok 20. marca 2020


20.3. o 22:10 – Skautská služba má za sebou ďalšie online stretnutie koordinátorov

Národní aj oblastní koordinátori iniciatívy Skautská služba sa na dnešnom konferenčnom hovore dohodli na ďalšom postupe pomoci.

Konferenčný videohovor koordinátorov Skautskej služby. Foto: Skautská služba


20.3. o 22:02 – Zapájajú sa aj skauti zo Západoslovenskej a Podtatranskej oblasti

Skauti zo Západoslovenskej skautskej oblasti počas dnešného dňa rozdali vyše 300 rúšok vo svojom okolí.

Podtatranská skautská oblasť dnes začala s dovozom jedla pre seniorov.


20.3. o 21:12 – V mestskej časti Vajnory skauti pomáhajú so starostlivosťou o seniorov

110. zbor Vajnory včera rozniesol obyvateľom mestskej časti Vajnory letáčiky s informáciami o starostlivosti o dôchodcov. Ponúkajú im svoju pomoc pri nákupe potravín a liekov. Ktokoľvek z Vajnor, kto sa chce zapojiť, sa môže ozvať na Facebook stránke či Instagrame 110. zboru.


20.3. o 16:51 – Bratislavskí skauti pomáhajú ľuďom v núdzi

11. zbor Biele delfíny z Bratislavy dnes odviezol nepoužívané ešusy a lyžice do nocľahárne sv. Vincenta de Paul. Tu ich využijú ľudia bez domova, ktorí nocľaháreň navštevujú.

Dnes poobede opustila našu klubovňu v Dúbravke várka pozabúdaných hliníkových ešusov a lyžíc, ktoré sme zaniesli do…

Uverejnil používateľ Biele delfíny, slovenský skauting Piatok 20. marca 2020


20.3. o 13:52 – Skauti z Veľkého Zálužia pomáhajú tiež

17. marca vypomohli skauti zo 45. zboru Posledného spojenectva z Veľkého Zálužia miestnej lekárni 62 kusmi ochranných rúšok. O deň neskôr sa im podarilo doručiť na pomoc ďalších 42 kusov a rozbehnúť pomoc s nákupmi pre seniorov, chorých a mamičky s deťmi. Na objednanie donášky zriadili e-mailovú adresu skautska.pomoc@gmail.com.

Dnes, 20.3. posielajú 70 ks rúšok do Diecéznej charity v Nitre. Pre jej potreby budú šiť aj v priebehu budúceho týždňa.

Ochranné rúška, ktoré vyrobili skauti z Veľkého Zálužia_ Foto: 45. zbor


20.3. o 12:40 – Ako je v karanténe v Gabčíkove?

Skaut, rozvojový pracovník a záchranár Adam Brodanský – Bigfoot po návrate na Slovensko podstupuje dobrovoľnú karanténu v štátnom zariadení v Gabčíkove. O tom, prečo sa rozhodol vrátiť na Slovensko a ako zvláda nielen on karanténu, porozprával v telefonickom rozhovore Denníku SME.


20.3. o 8:00 – Skauti budú donášať nákupy seniorom a ZŤP

Skauti z 3. zboru Aničky a Bořivoja Uhrových budú v spolupráci s mestom Kežmarok nosiť nákupy seniorom a imobilným občanom domov. Donášku si môžete objednať v utorky a piatky medzi 10:00 – 12:00. K dispozícii sú vám telefónne čísla 052/46 60 111 a 052/46 60 109.


19.3. o 22:00 – Prvé rúška sú hotové

Máme už 65 vlastnoručne ušitých rúšok, poputujú do Bratislavského dobrovoľníckeho centra. To ich rozdistribuuje tým, ktorí to najviac potrebujú. Rúška tak pôjdu napríklad seniorom či onkologickým pacientom.

Skautský internetový obchod Scoutshop pozastavil výrobu skautských košieľ a šatiek. Nahradilo ich šitie rúšok pre našich dobrovoľníkov, ktorí chcú v neľahkej situácii pomáhať.


19.3. o 22:00 – Počet dobrovoľníkov rastie

Do skautskej služby sa už zapojilo 230 dobrovoľníkov z celého Slovenska. Dobrovoľníci šijú rúška, pomáhajú s nákupmi tam kde to treba. Okrem iného pripravujú články do série #skautujdoma a iné, vyplývajúce z aktuálnej situácie.


19.3. o 11:40 – Vyšla špeciálna edícia povzbudeniek od Agát Broz

Slovenská umelkyňa a skautka vydáva novú sériu „povzbudeniek“. Týmito virtuálnymi kartičkami so slovami povzbudenia teší svoje okolie. Môžete tak urobiť aj vy, prezdieľať ich na svojej sociálnej sieti a potešiť tak tých, ktorí to potrebujú.


18.3. o 22:55 – Všetky skautské oblasti majú svojich koordinátorov

Od včerajšieho večera má každá skautská oblasť svojho koordinátora pre iniciatívu Skautská služba. Ich úlohou je koordinovať činnosti dobrovoľníkov, ktorí sa prihlásili na pomoc v jednotlivých oblastiach.


18.3. o 20:00 – Skautská služba od 18.3.2020 spolupracuje so Slovenským Červeným krížom

Dobrovoľníci z iniciatívy Skautská služba sa dohodli na spolupráci so Slovenským Červeným krížom. Spoločne budú pomáhať seniorom.


Aktualizovať

Ak máte informácie z diania v rámci Skautskej služby, neváhajte nám ich poslať cez tento formulár.