Deň zamyslenia je tu!

1461

V piatok 22.2.2019 sa pripojíme ku skautkám a skautom po celom svete a oslávime spoločne tento výnimočný deň!

Možností na oslavu je veľa, inšpirujte sa!

  • Splňte si WAGGGS-ácku výzvu, zabavte sa s balíčkom aktivít a získajte jedinečnú nášivku Dňa zamyslenia 2019. Potom sa o vaše zážitky, fotky a videá podeľte s nami na: international@skauting.sk alebo ich zdieľajte na sociálnych sieťach s hashtagom #WTD2019 a #DenZamyslenia. Výzvu si už môžete stiahnuť TU a nášivky objednať v našom internetovom obchode www.scoutshop.sk.
  • Tento rok vychádza Deň zamyslenia na piatok. Pripravte namiesto obyčajnej družinovky výlet, či víkendovku. Budete mať viac času na tohtoročné aktivity alebo môžete zrecyklovať aj tie minuloročné.
  • Usporiadajte oslavu v klubovni: stretnite sa so svojou družinou so šatkami na krku, zaspomínajte si na staré akcie a pozrite si fotky z táborov. Ak bol nejaký váš člen cez rok v zahraničí, poproste ho, aby si pre vás pripravil prezentáciu o svojich zážitkoch z ciest.
  • Skontaktujte sa so svojimi skautskými priateľmi alebo inými družinami v zahraničí. Pošlite im list, natočte video alebo s nimi skypujte. Vymeňte si nápady, inšpirujte sa alebo si dohodnite stretnutie.
  • Tento deň je hlavne o zamyslení sa nad službou a pomocou, ktorú môžeme poskytnúť komunitám, v ktorých žijeme. Taktiež je o uvedomení si nášho vplyvu a možnosti priniesť niečo nové a pozitívne. Skúste popremýšľať nad tým, čo vo vašom okolí nefunguje tak, ako by malo a čo by sa dalo zlepšiť. Máte neporiadok na ulici pred klubovňou? Váš oddiel ešte neseparuje odpad? Alebo máte priateľov, ktorí sú skautským materiálom, ale ešte nemali šancu pripojiť sa k vám? Určite si cieľ a spravte niečo pre vaše okolie.
  • Choďte pozrieť družinu z iného mesta, navštívte ich klubovňu, spravte si prehliadku po okolí alebo choďte spoločne na výlet. Prípadne hosťujte takúto výmenu vy.
  • Pošlite inej družine vlastnoručne vyrobený darček.

Ako vidíte, možností na participovanie pri oslavách Dňa zamyslenia, je mnoho. Zapojte sa, objednajte si nášivky zo www.scoutshop.ska hlavne s nami nezabudnite zdieľať vaše zážitky z Dňa zamyslenia na sociálnych sieťach s hashtagmi #WTD2019 a #DenZamyslenia.