Máme pred sebou 6. ročník Dňa so skautskou šatkou

1452

Už tento mesiac, 24. apríla 2018, oslávime sviatok všetkých skautiek a skautov – sviatok sv. Juraja, ktorý je našim patrónom. Aby to nebola len taká hocijaká oslava, tak nadviažeme na už tradičný Deň so skautskou šatkou. V poradí už 6. ročník je za dverami a nám neostáva nič iné ako prežehliť naše skautské šatky.

Oslavy sviatku sv. Juraja sa konajú na celom Slovensku. A okrem toho, že ich oslávite ako máte vo zvyku so svojou družinou, oddielom či zborom, začnite so svojimi oslavami hneď ráno. Pri obliekaní si na seba dajte skautskú šatku a noste ju po celý deň – na ulici, v škole, v zamestnaní, v kaviarni. V autobuse, vo vlaku, v aute…

Oslavy sv. Juraja so šatkou na Slovensku sú príležitosťou ukázať verejnosti, známym, kamarátom, kolegom, spolužiakom, že sme členmi organizácie, ktorá pre nás znamená veľa. Odpovedzme na všetky otázky okolia o skautingu radi a s hrdosťou.

Mozaika fotografií z roku 2017

Vytvorme fotomozaiku z Dňa so skautskou šatkou

Našou veľkou úlohou (najväčšou bude samozrejme vziať so sebou šatku) bude vytvoriť tú najpestrejšiu mozaiku z fotografií, kde budeme s našimi šatkami na tých tradičných aj najnetradičnejších miestach aké si vieme predstaviť.

Zo všetkých otagovaných fotografií následne vytvoríme fotomozaiku, ktorú nájdete aj v letnom čísle časopisu Skaut. Ak však chcete mať istotu, že sa na nej naozaj nájdete (vzhľadom na individuálne nastavenia súkromia sociálnych sietí), tak nám ju pošlite aj na emailovú adresu skaut@skaut.sk.

Sledovať novinky v udalosti na facebooku.

Súťaž na Instagrame

Stačí pridať svoju fotku na Instagram s hashtagom #DenSoSatkou a označiť @slovensky.skauting. Fotografia bude automaticky zaradená do súťaže o ročné predplatné skautského časopisu podľa vlastného výberu.

Pribúdajúce fotografie je možné sledovať aj priamo na stránke www.skaut.sk.

Darček k nákupu na ScoutShop.sk

Už o pár dní oslávime sviatok sv. Juraja ku ktorému si internetový skautský obchod ScoutShop.sk pripravil pre teba darček, ktorý ti pomôže so získaním obľúbených výziev.

K výzvam Zelený a Modrý život vznikli minulý rok náramky na ruku s piktogramami jednotlivých úloh. Vďaka náramku je plnenie výzvy ľahšie na zapamätanie a viditeľné aj pre ostatných, ktorí sa môžu taktiež pridať.

Tieto náramky si mohol získať zapojením sa do viacerých súťaží, ktoré si našiel napríklad na Instagrame Slovenský skauting. Okrem toho si sa mohol k nemu dostať ako účastníkom minuloročných líderských rangerských škôl, vodcovských lesných škôl, Radcovského fóra a Skautského snemu.

Teraz môžeš získať náramok podľa vlastného výberu k nákupu na www.scoutshop.sk. Stačí v termíne od 17. do 24. apríla 2018 nakúpiť za minimálne 3€ a náramok je tvoj.