5 krokov, ako na SKAUTA ROKA

1573

Skaut roka je ocenenie v Slovenskom skautingu, ktoré sa udeľuje raz ročne 4 výnimočným ľuďom, ktorí svojou snahou, prístupom a odhodlaním výrazne prispeli k zlepšeniu našej organizácie. Je dôležité, všimnúť si takúto snahu a náležite ju oceniť. Niekedy stačí pochvala medzi 4 očami, ocenenie SKAUT ROKA vám však ponúka možnosť vykričať ju celej skautskej verejnosti.

Ponúkame vám 5 krokový návod, ako nájsť SKAUTA ROKA.

1. Prečítaj si!

Prečítaj si, čo to ten SKAUT ROKA je, koho môžeš nominovať, akým spôsobom, aké sú kategórie a kedy budú výsledky. Všetko nájdeš v článku Poznáš budúcich skautov roka? Nominuj!

2. Zamysli sa!

Zamysli sa nad ľuďmi, z tvojho skautského okolia. Urobil niekto z nich za posledný rok niečo špeciálne, nad rámec bežných skautských povinností? Zamýšľaš sa a nenapadá ti nikto, kto by zachránil družinu spod lavíny? Nikto, kto by zabránil ekologickej katastrofe svetových rozmerov? Nemusíš byť megaloman. Poobzeraj sa po radcovi, ktorý venuje všetok svoj voľný čas družine vĺčat, bráva ich na výlety a je v pravidelnom kontakte s ich rodičmi, namiesto toho, aby si pozrel ďalšiu sériu Ricka a Mortyho. To je tvoj kandidát!

3. Oslov!

Oslov ďalších skautov, ktorí poznajú tvojho kandidáta. Spoločne diskutujte, či súhlasia s tvojou nomináciou a podporia tvoj návrh.

4. Vyplň!

Ak ste sa dostali až ku bodu 4, znamená to, že váš kandidát si naozaj zaslúži, aby ste ho nominovali. Urobíte tak veľmi jednoducho, vyplnením formulára.

5. Raduj sa!

Raduj sa, drž palce a čakaj na vyhodnotenie!