Prinášame zimné vydanie skautských časopisov!

382

Po Betlehemskom svetle medzi nás prichádza druhá najočakávanejšia udalosť skautských Vianoc, a to zimné vydanie časopisov! Nalaď sa, aj spolu so Svetlom, na vlnu pokoja a uži si čítanie tohtoročných posledných čísel obľúbených skautských časopisov.

Nahliadnite do obsahu zimných čísel

Džungľa

V novom vydaní zimnej Džungle prinášame kopcovitú porciu zaujímavých informácií o skautingu, Betlehemskom svetle či prírode. Naučíte sa, že na skaute nájdete veľa mladých ľudí v rôznom veku, ktorí patria do špeciálnych vekových kategórií. Tak ako včielky a vĺčatá, aj ďalší členovia majú svoju skupinu s vlastným pomenovaním a farebnou skautskou šatkou. V skautingu určite zažijete skvelé priateľstvá. Ako byť dobrým priateľom a ako si dať pozor na zlé priateľstvá sa dočítate v rubrike „Buď pripravený“. Dozviete sa mnoho užitočných informácií o Betlehemskom svetle a predstavíme aj rovnošatu vĺčat a včielok z Írska. Snehovú nádielku si užijete v „Návodoch a nápadoch“ a ­bližšie sa pozrieme aj na samotný sneh v rubrike „Príroda“. Nebude chýbať ani inšpiratívny recept na originálne skautské pečiatkové keksíky, tentoraz doplnený aj praktickým videonávodom.

Skaut

V zimnom čísle Skauta nájdete nemálo tipov, kam Betlehemské svetlo priniesť – a pri troche strategickosti si aj splniť výzvu s ním spätú. Okrem tejto výzvy vám prinášame hojný prehľad odboriek (a hier!) šitých na zimné krátke dni a dlhé večery. Ak ešte stále neviete, koho čím obdarovať, zimný Skaut vám vnukne pár nápadov – prínosných pre komunitu aj prírodu. A ak netušíte, čo si želať pod stromček – máme pre vás veľký medzinárodný tip! Obzrieme sa hneď niekoľkokrát – za tým, aké bolo Radcovské fórum, JOTA, Skunkyho výlet do Lesotha či tohtoročný skautský snem. Pozrieme sa na umenie vzťahov, dávania aj prijímania. Rubrika Buď pripravený vás pripraví na tvorbu vianočných ozdôb, samozrejme, skautských. Nechýbajú Dobrodružstvá družiny vtáčat, šifry a súťaž, v ktorej môžete vyhrať poukážku na nákup kníh – možno práve tých, na ktoré vám prinášame tipy. Toto číslo má dve sladké bodky – v podobe zaujímavostí o medovníčkoch a receptu na skautské keksíky!

Médium

Už tradične sa v zimnom čísle pozrieme kútikom oka na ďalší ročník betlehemského svetla. Mimo toho v ňom nájdete obsiahlu tému ,,Aktívne občianstvo”, ktoré je mimo iné aj plné konkrétnych tipov, ako pracovať so sociálnym rozmerom v skautingu. Nebojte sa priniesť aj do vašej družiny či patroly aktuálne témy, pričom si môžete pomôcť niektorými aktivitami, ktoré v tomto čísle nájdete. Za zmienku tiež stoja dve úplne nové rubriky, ktoré do Média prinášajú nové témy. Môžete si pokecať s prírodou v novej náučno-oddychovej rubrike, ktorá sa venuje zubrom. Tiež sa môžete dozvedieť, ako je to vlastne so zodpovednosťou v skautingu v rubrike Skautské paragrafy, ktorá má vniesť trochu viac svetla do zákonov, ktoré nás pri našej činnosti ovplyvňujú. Príjemné čítanie!

Pošli spätnú väzbu na aktuálne zimné čísla!

Chceme sa stále zlepšovať a pripravovať pútavé skautské časopisy s obsahom písaným na mieru pre čitateľov. Pridali sme možnosť pravidelnej spätnej väzby na aktuálne číslo časopisu. Naskenujte QR kód, vyplňte (naozaj) krátky formulár a pripojte svoj názor, postreh alebo tip na zlepšenie.

Neprišiel ti časopis? Daj nám to vedieť!

Je veľa možností, kde mohla nastať chyba, ale môžeme ju vyriešiť iba vtedy, keď nám o nej dáš vedieť. Preto ťa chceme poprosiť, ak vieš o niekom vo svojej družine, oddiele či zbore, komu  neprišlo aktuálne či niektoré z predchádzajúcich čísel, daj mu vedieť nech sa nám ozve na emailovú adresu ustredie@skauting.sk. Ak si radca alebo vodca, ozvať sa nám môžeš priamo ty. Ďakujeme.

Ako je to s časopismi v rámci registrácie

V súčasnosti platí pravidlo, že časopisy posielame všetkým členom Slovenského skautingu (SLSK), ktorí sú v príslušnom roku zaregistrovaní. To znamená, že odo dňa prijatia registrácie na Ústredie a prijatia platby, má každý člen Slovenského skautingu nárok na jeden časopis podľa svojho výberu – v rámci registrácie a automaticky.

Viac o zasielaní časopisov a predplatnom.