Najväčšia vodno-skautská akcia AQUA 2023 otvorila registráciu!

942
Foto: Kristína Seidlová

V termíne 24. – 30. 7. 2023 sa pri Bratislave uskutoční už desiaty ročník AQUA – medzinárodného stretnutia s vodno-skautským programom. AQUA však nie je len pre skúsených vodákov. Vítame aj tých, ktorí ešte nikdy na lodi neboli, či dokonca žiadnu nevideli! Môžeš si s nami siahnuť na lodné laná a možnože na dno svojich schopností. Môžeš ohmatať trepotajúcu sa plachtu aj svoje hranice zoči-voči vodnému živlu. Môžeš pocítiť vietor vo vlasoch i motýle v bruchu pri naberaní rýchlosti plavby. Je jedno, či už máš z veľkých skautských akcií mnoho skúseností, alebo by toto bola Tvoja prvá – AQUA je aj pre Teba!

Mottom najbližšieho ročníku je “Atlantída, prebuď sa!” Precitnú staré, no večne žijúce mýty a prostredníctvom nich aj my – naša zvedavosť, autentická radosť, viera v spravodlivosť aj chuť robiť svet okolo nás lepším. Každý z nás je srdcom, ktoré sa prebúdza. Prístavom otvárajúcim svoje brány pre druhých. Atlantídou čakajúcou na skutočné objavenie!

Čo Ťa neminie?

So svojou posádkou uzrieš zákutia dunajských ramien a prostredníctvom mestskej hry spoznáš letnú atmosféru mladej a energickej Bratislavy. Zoznámiš sa s blízkym okolím Čunova a lužným ekosystémom, ktoré vytvárajú jedinečnú harmóniu súžitia medzi človekom a prostredím veľrieky. Preukážeš tiež synchronizáciu a spoluprácu pri vodných športoch, hrách a výzvach. Pestrosť AQUA spočíva aj v rozmanitosti kultúr a skautských zvykov, ktoré so sebou účastníci prinášajú. Západom slnka sa to však nekončí, neoddeliteľnou súčasťou AQUA je večerný program. Tešiť sa môžeš na slávnostný otvárací a záverečný ceremoniál, medzinárodný večer, koncerty, večer na vode a iné sprievodné aktivity.

Foto: Kristína Seidlová

Alebo sa pridaj k staffákom!

Bez medzinárodného servisného tímu (International Service Team – IST) by to, samozrejme, nešlo. Môžeš sa stať súčasťou jedného z najväčších slovenských vodáckych stretnutí a nazrieť do zákulisia príprav medzinárodnej skautskej akcie. Budeš sa môcť realizovať v jednej zo šiestich rôznych sekcií – program, PR & propagácia, bezpečnosť, prvá pomoc, materiálno-technické zabezpečenie (MTZ) a centrálne služby. Spoznáš prostredie vodného skautingu, budeš mať možnosť osobne spoznať hlavných organizátorov AQUA 2023 aj nabrať nové kontakty naprieč krajinami V4!

Registrácia pre patroly je otvorená do 31. 3. 2023, pre členov IST do naplnenia potrebnej kapacity. Viac info na www.aqua.sk.