Formy finančnej podpory pre Ukrajinu

1594

Naši susedia sa ocitli v ťažkej situácii a než sa naskytne príležitosť pomôcť im osobne, môžeme ich podporiť  aj finančne.

Mimovládnych organizácií, ktoré robia zbierky pre Ukrajinu je mnoho a každá sa zameriava na inú formu podpory Ukrajinských občanov. V tomto článku vám prinášame zoznam organizácií, ktoré zbierajú finančné prostriedky na nákup potravín, liekov alebo iných foriem pomoci.

WOSM

Národná organizácia skautov Ukrajiny potrebuje vašu podporu a solidaritu, aby mohla koordinovať úsilie o núdzovú humanitárnu pomoc a zapojiť skautov do poskytovania každodenných potrieb ľuďom a komunitám zasiahnutým konfliktom. Darovať môžete tu.

Ukrajinská skautská organizácia PLAST

Skautská organizácia na Ukrajine PLAST, ktorá pôsobí v celej krajine v rátanie oblastí blízkych slovensko-ukrajinskej hranici zbiera financie pre vojakov, ktorí boli povolaní do vojny. Viac o možnostiach darovania pre PLAST tu.

UNICEF

Dary budú použité na pomoc deťom a ich rodinám, na zabezpečenie ich základných potrieb: jedla, liekov, strechy nad hlavou, prístupu k čistej vode a psychosociálnej pomoci. Darovať tu.

Ukrajinský červený kríž

Humanitárna pomoc pre všetkých čo to potrebujú. Darovať tu

Slovenská katolícka charita

Peniaze použijú na akútnu pomoc ľuďom v oblasti konfliktu, stravu, ubytovanie a zabezpečenie základných potrieb, v spolupráci s ukrajinskou charitou a lokálnou Caritas Donetsk, ktorá je dlhodobým partnerom SKCH. Darovať tu.

Človek v ohrození

Človek v ohrození zbiera peniaze na pitnú vodu a jedlo, bezpečné ubytovanie či psychologickú podporu. Dary použijú na pomoc obetiam ozbrojeného konfliktu, ľuďom, ktorí pre vojnu opúšťajú svoje domovy, a na ochranu ohrozených rodín a jednotlivcov. Darovať tu.

Depaul

Depaul Slovensko vyhlásilo krízovú zbierku na pomoc kolegom Depaul Ukrajina – pomáhajú nielen ľuďom na ulici, ale aj iným, ktorí z dôvodu vojny ušli alebo stratili svoj domov. Darovať tu.

Donio

Peniaze získané cez Donio pomôžu Ukrajincom a Ukrajinkám prostredníctvom práce mimovládnych a občianskych organizácií priamo na mieste alebo vďaka ich pôsobeniu u nás doma. Financie budú rozdelené podľa aktuálnych potrieb mimovládnych organizácií. Darovať tu.

Integra

Nadácia Integra pomáha v súvislosti s konfliktom na Ukrajine, v Poľsku aj na Slovensku. Na Slovensku spolu s partnermi z cirkví a neziskových organizácií hľadajú možnosti na pomoc pre ľudí utekajúcich z Ukrajiny. Darovať tu.

Sme spolu 

Sme spolu je slovensko-ukrajinská humanitárna organizácia. Vyzbierané peniaze okamžite použijú na nákup potrebných liekov či obväzov. V tejto chvíli riešia, v akej podobe sa pustia do materiálnych zbierok na Slovensku.

IBAN bankového účtu Sme spolu: SK36 1100 0000 0029 4401 8629

Magna

Na Ukrajine má organizácia Magna zásoby liekov a zdravotníckeho materiálu, ktorý aktuálne smeruje z Kyjeva do vojnovej oblasti na východe krajiny. Rozsah pomoci sú pripravení okamžite rozšíriť a pomôcť deťom a ich rodinám v núdzi. Darovať tu.