1. Učíme sa vážiť si každé jedlo, správame sa k jedlu s úctou, pýtame si len vždy len toľko, koľko zjeme a naučíme sa za jedlo nahlas poďakovať.
  2. Vieme, ako sa správať v reštaurácii, objednať si jedlo a správne ho konzumovať. Vieme, aký je celkový bontón pri konzumácii jedla a pri obsluhovaní.
  3. Ochutnali sme jedlá typické pre 5 kontinentov sveta, podľa vlastného výberu (návšteva reštaurácie, vlastná príprava…).
  4. Vyskúšali sme rôzne spôsoby konzumácie jedla – paličky, príbor, ruky. Spôsob jedenia musí súvisieť s kultúrou danej krajiny, odkiaľ jedlo pochádza.
  5. Zistili sme krajinu pôvodu aspoň 10 plodín (kukurica, zemiaky, kakao…).
  6. Vyhotovili sme si mapu korenín a spravili sme si čuchové pexeso.
  7. Spoznali sme cestu surovín, ktoré konzumujeme, akú vzdialenosť prešli, kto ich vyrobil, akú mali cenu.
  8. Urobili sme rozhovor s miestnym šéfkuchárom (školské zariadenie, reštaurácia) alebo s čašníkom o jeho činnosti a o spôsoboch prípravy jedla/stolovania.
skauting-program-odborka-vlcata-52

Najčítanejšie na skauting.sk

Naplnený záver roka s novou vianočnou výzvou

Po náročnej jari, príjemnejšom a uvoľnenejšom lete a opäť ťažšej jeseni prichádza zima. Mnohí veria, že čoskoro bude lepšie a opäť budeme môcť žiť...

Oslávte s nami deň štedrosti

#GivingTuesday je deň, kedy sa po celom svete oslavujú dobré skutky a šíri dobro. Podporme spoločne Slovenský skauting, ktorý sa stal súčasťou tejto komunity. Prečo...

Zvýhodnený rodinný členský poplatok na rok 2021

Náčelníctvo Slovenského skautingu vníma dôležitosť rodinného skautingu a plne podporuje aktivity a členov, ktorí sa registrujú ako celé, viacpočetné rodiny. Snažíme sa počúvať a...

Sledujte nás

4,022fanúšikovPáči sa
2,669sledujúcichSledovať
296sledujúcichSledovať
188odberateľovOdoberať