Čajíčkar

Červený stupeň

  1. Rozoznávam rozdiely medzi základnými druhmi čajov (zelený, čierny, biely, pu-erh, oolong…) a poznám ich účinky na organizmus, spôsob pestovania a zberu.
  2. Ovládam špecifiká prípravy jednotlivých druhov čajov (čas lúhovania, teplota vody, spôsob prípravy…).
  3. Pre družinu/roverskú patrolu/skupinu známych som zorganizoval čajové posedenie spojené s degustáciou a výkladom o pôvode a význame čaju.
  4. Preukázal som svoje znalosti z oblasti histórie čaju vo východnej kultúre a tiež histórie čaju v Európe a Amerike. Vítaná je stručná prezentácia o histórii Britskej Východoindickej obchodnej spoločnosti.
  5. Pripravil som si prezentáciu o svojom obľúbenom druhu čaju, ideálne stanovisko pre jeho pestovanie, oblasti známe jeho pestovaním a varianty prípravy čaju.
  6. Ovládam zásady prvej pomoci pri popáleninách prvého a druhého stupňa (hlavne na jazyku).
  7. Navštívil som aspoň 6 čajovní v rôznych mestách.
  8. Predviedol som aspoň jeden ázijsky čajový rituál a poznám jeho históriu (čínsky, japonský, kórejský,…).
  9. Poznám aspoň 10 nečajov (maté, bylinkové zmesi, masala…).
  10. Na roverskej akcii som pripravil večerné posedenie s degustáciou rôznych druhov čaju.
skauting-program-odborka-skauti-c-22

Aktuálne najčítanejšie

Zapoj sa do aktivít Dňa zamyslenia 2023!

World thinking day (WTD) – Svetový deň zamyslenia je dňom medzinárodného priateľstva. Každý rok 22. februára vodkyne a skautky oslavujú skautské hnutie a spoločne...

Projekty, ktoré sa rozbehnú v plnom prúde vďaka novej kolegyni

Na Ústredí Slovenského skautingu sme medzi sebou privítali novú kolegyňu, ktorá sa bude venovať 3 veľkým projektom, ktoré sa vám bude snažiť priblížiť. Ktoré...

Hodnotenie kvality oddielov a zborov za rok 2022 o čosi skôr!

Každým rokom sa snažíme napredovať a v tom nám pomáha aj vaše každoročné vypĺňanie hodnotenia kvality oddielov a zborov. Okrem toho, že to slúži...