Betlehemské svetlo tento rok prinesie hornorakúsky skaut Niklas Lehner

1498

edenásťročný Niklas Lehner z Vorchdorfu v okrese Gmunden je tohtoročným Dieťaťom svetla. Už 32 rokov Betlehemské svetlo pripomína posolstvo vianočného pokoja.

Skauti tento rok rozdávajú Betlehemské svetlo už po 30.-krát (pozn. na Slovensku po 29.-krát). Preto ich rakúska stanica ORF teraz oslovila, aby práve oni nominovali Dieťa svetla. Voľba padla na Niklasa Lehnera, ktorý sa na rozdávaní svetla podieľa už roky a čo sa týka lásky k blížnemu, je pre mnohých vzorom. „Dôležitosť pokoja vnímam už od ranej mladosti. Nikto by sa v rodine nemal hádať a nemali by rovnako existovať žiadne vojny. Každý človek k tomu musí dopomôcť“, hovorí presvedčene Niklas.

Chlapec navštevuje prvú triedu gymnázia vo Welse. Vo svojej obci je bubeníkom v hudobnom spolku, vo farnosti zas hrá na cajone v zbore pri detských omšiach. Navyše je tiež nadšeným miništrantom a futbalistom v tíme U12 z Vorchdorfu.

Rodičia, ktorí výber ich syna vnímajú ako veľkú poctu, ho budú sprevádzať na ceste do Svätej zeme. Tam 28. novembra v Jaskyni narodenia v Betleheme Niklas prevezme Svetlo v prítomnosti delegácie z Horného Rakúska a náboženských zástupcov. Tým sa Svetlo vydá na svoju cestu do Európy. Rozdávané bude okrem toho dokonca aj v USA a Južnej Amerike. Dieťa svetla bude hosťom v televíznej relácii „Adventný večer so 100 000 svetlami“ s Florianom Silbereisenom o 20:15 na rakúskej stanici ORF 2.

Zdroj: ooe.orf.at
Foto: ORF