Programová rada aj tento rok hľadá Družinu roka

1558
Per aspera ad astra – Cez prekážky ku hviezdam

Aj tento rok opäť prichádza skvelá šanca získať titul Družina roka. Registrácia prebieha od 29. marca 2021 a pokračuje aj počas prvého online kola – najneskôr teda do 25. apríla. Zapojiť sa môže každá skautská družina, ktorá spĺňa podmienky súťaže. Všetky informácie o súťaži a prihlášku nájdete na stránke Družiny roka.

Tohtoročnou témou je cesta do vesmíru

Sever, juh, východ, západ… Vyzerá to tak, že na Zemi sme už preskúmali všetko a nemáme čo ďalej objavovať. Naozaj? Zdvihnime hlavy a pozrime sa na oblohu, Mesiac, hviezdy, Slnko… Pár ľudí sa tam už pozrelo, teraz sa však čoraz viac hovorí o cestovaní do vesmíru. Tak, ako aj na začiatkoch kozmického skúmania, aj dnes pri tom nemôžu chýbať skauti a preto hľadáme odvážne skautské družiny, ktoré sa neboja hľadať nové výzvy, posúvať svoje hranice a rásť cez prekážky až… ku hviezdam.

Pridajte sa k nám a zapíšte sa do histórie!

Pravidlá súťaže

Skautské družiny, ktoré sa chcú zapojiť, musia mať 5 až 7 členov vo veku 11 až 15 rokov. Presné pravidlá nájdete na webstránke súťaže. Registrovať sa môžete od 1. februára do konca 1. online kola, t.j. do 25. apríla. Ukážte, čo vo vás je!