Naplnený záver roka s novou vianočnou výzvou

5089

Po náročnej jari, príjemnejšom a uvoľnenejšom lete a opäť ťažšej jeseni prichádza zima. Mnohí veria, že čoskoro bude lepšie a opäť budeme môcť žiť plnohodnotne. Avšak pravdou je, že sa neoplatí čakať na čas „po korone“ – žiť naplno sa dá aj uprostred korona-krízy. Programová rada si preto pre vás pripravila takto tesne pred koncom roka novú príležitostnú vianočnú výzvu s názvom Tajomstvo vianočnej ponožky.

Pandémia nám zmenila navyknutý spôsob života. Už takmer rok žijeme pod touto ťarchou a veľa času trávime doma v ponožkách. Niektorí z nás sa snažia čas v korona kríze prežiť, prečkať. Akoby sa potom malo rozsvietiť svetlo a odrazu bude všetko dobré a bez ťažkostí. Žiť život sa však nedá na diaľkové ovládanie. Žijeme dnes a tu. Myslieť na budúcnosť – áno, nežiť kvôli tomu v prítomnosti – nie.

Výzva Tajomstvo vianočnej ponožky má za cieľ priniesť do nášho prežívania plnosť života aj v čase korony. Upevniť vnútornú slobodu a radosť, a keď žijeme náročnú dobu.

Prečo práve vianočná ponožka? Počas výzvy totiž každý deň dostaneme „darček do ponožky“ – úlohu, ktorá nám pomôže lepšie žiť.

Plnenie výzvy Tajomstvo vianočnej ponožky

Na splnenie výzvy je potrebné splniť denne úlohu „Rada mojej mamky“ a aspoň 32 zo 40 denných úloh. Úlohy je potrebné splniť v daný deň, prípadne s jednodňovým oneskorením.

  • Rada mojej mamky – Na jednu negatívnu vec, ktorá sa mi stala počas dňa, nájdem aspoň tri pozitívne.
  • Denné úlohy – Tie budú postupne zverejňované v skupine Skautujem doma na Facebooku. Vždy budú zverejnené úlohy na 3 nasledujúce dni. Prehľad zverejnených úloh nájdeš na oficiálnej stránke výzvy.

Na zaznačovanie si plnenia výzvy môžeš využiť tiež túto online tabuľku, kde úlohy budú taktiež aktualizované.

Tešíme sa, že sa k plneniu Tajomstva vianočnej ponožky pridáte tiež a naplno prežijete magický čas sviatkov pokoja!