Neznáme cesty – druhý stupeň Skautského chodníka je tu!

1692

Nie je to tak dávno, čo sme slávnostne vydali novú príručku – Prvého skauta. Spolu s ním si mohol začať plniť Skautský chodník, systém stupňov napredovania pre vek 11 – 14 rokov. Teraz prichádza pokračovanie, príručka Neznáme cesty. A veru je sa na čo tešiť.

V príručke Prvý skaut ťa sprevádzal samotný Bí-Pí. Spoznával si jeho mladosť a dobrodružné príbehy, ktoré zažil počas svojich rokov v armáde.

V druhom stupni Skautského chodníka ťa Bí-Pí posiela na štyri svetové strany, kde prechádzaš rôznorodými cestami. Navštíviš rozľahlú krajinu ľadu na severe, na východe zas tvoje kroky povedú šírymi, voňavými lúkami. Tvoje schopnosti preverí tiež drsná a nehostinná púšť na juhu a divoký prales plný života na západe. Dobrodružstvo je na dosah ruky, stačí za ním vykročiť.

Náhľad dvojstrany z novej programovej príručky Neznáme cesty

Kým v Prvom skautovi si taktiež v mnohých kapitolách našiel Bí-Pího výroky, v Neznámych cestách na teba čakajú citáty známych osobností, týkajúce sa cesty, na ktorej sa práve nachádzaš. K výrokom o ceste púšťou tak napríklad patrí:

„Púšť je krásna preto, že niekde ukrýva studňu.“
(Antoine de Saint-Exupéry, francúzsky spisovateľ)

Neznáme cesty prekvapia väčším počtom strán (až 140!), na ktorých nájdeš mnoho zaujímavých kapitol. Ako tomu bolo pri Prvom skautovi, aj tu nájdeš pri každej z nich návody, zaujímavosti, príbehy, rady a nápady.

K najzaujímavejším kapitolám určite patria: Kritické myslenie, Hľadanie odpovedí, Spoznávanie náboženstiev, Dedičstvo skautingu, Táborový život, Varenie v malíčku či Odhad počasia.

Ak máš v pláne so Skautským chodníkom len začať, vydaj sa naň najprv s Prvým skautom.

Obe príručky spolu s nášivkami máme pre teba pripravené na www.scoutshop.sk.