Príležitostné výzvy blížiaceho sa obdobia

2061

Čoraz dlhšie večery a skracujúce sa dni nám pripomínajú blížiace sa obdobie oddychu a pokoja v kruhu najbližších. Prelínajúce sa jesenné a zimné mesiace nám ponúkajú výzvy v prekonávaní samých seba a svojej komfortnej zóny. Príroda ukladajúca sa na zimný spánok nás pozýva, aby sme nachvíľu spomalili a zamysleli sa nad pravými hodnotami nastávajúceho obdobia.

Blížiace sa vianočné obdobie nám ponúka viacero možností, ako si spríjemniť zimné mesiace a dlhé večery. Okrem rôznych aktivít máme k dispozícii aj dve príležitostné výzvy, ktoré je možné plniť iba počas nadchádzajúcich pár týždňov. Sú nimi Betlehemské svetloTajomstvo vianočnej ponožky.

Svetielka v oknách symbolizujúce lásku, pokoj a jednotu v domovoch ľudí môžu opäť rozsvietiť reťaz pokoja po celom Slovensku. Na to, aby sa nám toto posolstvo podarilo splniť potrebujeme každú pomoc. Výzvu Betlehemské svetlo môžete plniť spoločne so svojou družinou či oddielom a spoločne šíriť radosť a pokoj vo vašom okolí. Tak získate nielen vy dobrý pocit z pomoci druhým, ale aj naši blížni, ktorým toto svetielko pokoja vykúzli úsmev na tvári. Konkrétne podmienky na získanie tejto výzvy sa nachádzajú tu – Betlehemské svetlo.

Čaro Vianoc si môžeme vychutnávať rôznymi spôsobmi. Okrem šírenia Betlehemského svetla, stretávania sa s blízkymi a horúcou čokoládou môžeme plniť aj príležitostnú výzvu Tajomstvo vianočnej ponožky. 

Po dvoch úspešných ročníkoch, kedy bola táto výzva určená predovšetkým pre trávenie času počas pandémie a lockdownu z nej odteraz vytvárame každoročnú príležitostnú výzvu tohto obdobia. Plnením každodenných úloh si tak môžeme dlhodobo vychutnávať atmosféru a zmysel týchto sviatkov.

Veľkými zmenami sú termín plnenia tejto výzvy, ktorú je možné plniť v období od 20. novembra do 24. decembra, a tiež počet denných úloh, ktorých je teraz 35. Všetky podmienky, ako aj denné úlohy môžete nájsť tu – Tajomstvo vianočnej ponožky.