Skautský pôst prichádza s týždennými zamysleniami a predsavzatiami

1666

V stredu 17.2. sa Popolcovou stredou začalo 40-dňové pôstne obdobie, ktoré je prípravou na Veľkú noc. Duchovná rada si pre vás pripravila týždenného sprievodcu týmto obdobím. 

Každý týždeň sa bude niesť v duchu inej témy, ku ktorej pribudne nové zamyslenie a tri predsavzatia na daný týždeň. Z predsavzatí si môžete vybrať jedno, ktoré je pre vás a vašu aktuálnu životnú situáciu najvhodnejšie a počas celého týždňa sa ho snažiť plniť. Svoje úspechy či neúspechy si môžete značiť do tabuľky. Nejde o žiadnu výzvu, ale o osobný priestor pre nielen duchovný rozvoj. Nenechajte sa odradiť zlyhaniami alebo pádmi.

Na výber máte z dvoch verzií. V Lite verzii si vyberáte jedno predsavzatie na celý týždeň a každý týždeň ho potom vymeníte za nové. V BP verzii sa predsavzatia na seba postupne nabaľujú a na konci ti ostane až 6 predsavzatí. K obom verziám sme pre vás pripravili tabuľku, ktorú si na stránke môžete stiahnuť a vytlačiť. Pôst je pre nás všetkých skvelou príležitosťou na spomalenie, zastavenie sa a rast. Ide o to, aby z nás na konci boli iní, lepší, smelší, slobodnejší a šťastnejší ľudia.

Zapojiť sa môžete kedykoľvek. Nikdy nie je neskoro!